Tänään oli siis neuvola klo 14.00 ja kävin siellä sitten kuitenkin yksin. Miestä kiusaannutti ajatus että hän vaan istuu siellä ja ihmettelee. En sitten viitsinyt pakottaa ;) Tosin ukkoseni olikin tehnyt sillä aikaa herkullista ruokaa ja tiskasikin <3 Ja oli saanut lavuaarin kuntoon kun se taas jotenkin teki sitä ettei vesi laskeutunut pois siitä kunnolla.

Neuvolasta sain isille sellaisen vihkosen perhevapaiden käyttämisestä. Sitten sain perhevalmennus aikataulut. Päätettiin että mennään yhdessä sitten synnytysvalmennukseen 10.9 koska silloin on jo raskausviikkoja jotain 31+ (?), en ole ihan varma enkä jaksa juosta kalenterille :) Seuraava neuvola on 17.8 ja sitten onkin neuvolan perhevalmennuksia pari kertaa syys-lokakuuussa. Ja sitten 10.8 - 7.9 välillä olisi 6kpl monikkoperhevalmennuksia (maksaa 35euroa), jonne ajattelin myös mennä ja mieskin lupautui mukaan <3 Aiotaan kyllä kaikki tarjottu informaatio hyödyntää.

Kelan paperit sain ja vein ne suoraan Kelalle neuvolan jälkeen. Ensi viikolla sitten saan/otan sen sairasloman lääkäriltä kun käyn äippäpolilla niin voin laittaa sairauspäivärahankin vetämään, sitä sais sitten mun käsityksen mukaan siihen asti kun alkaa 7.10 (30pvää ennen LA:ta)  äitiysloma.  Mun ei siis kannata ottaa äippälomaa varhennettuna koska sit se on sieltä loppupäästä pois. Kun kerran tota saikkua saa tähän alkuun. Kyllähän mä muuten voisin opiskellakin ei siinä mitään mutta kun en kerkeä yhtään kurssia valmiiksi tehdä ja olo on kyllä takuulla tukala jos pitää istua koulussa. 4 kerroksinen rakennuskin vielä...
Lusmuilen siis härskisti ja hyvällä omalla tunnolla :D

Niin siis neuvolakuulumisia. Kaikki oli mainiosti, pissa puhdas. Verenpaine oli tosi hyvä, 119/70. Hemppa oli vähän laskenut ja oli nyt 135 (viimeksi 149) mutta siis ihan hyvä vielä! Kohdunpohjan korkeus oli huimat 28cm ja hienosti mennään symmetrisesti "omalla käyrällä".  Ton normaalikäyrän mukaan  toi 28cm vastais yksöisraskaudessa n.  rv  31. Mutta onhan noissa eroja... Hassua vaan vertailla.

Sykkeet oli pienokaisilla hyvät ja hyvin kuului. Potkivat vähän sitä anturia kun etsittiin sykettä. 152 ja 154 oli sykkeet, eli ei pidä meidän kohdalla uskomukset paikkaansa koska poikia ovat ;)

Neuvolatätillä oli siellä th-harjoittelija joka oli myös tosi mukava. On kyllä varmasti opiskelijalle yks mukavimmista työharjoittelupaikoista alalla. Tai näin ainakin uskoisin.

Eipä tässä tosiaan muuta, syksyksi on sitten ohjelmaa kun on noita valmennuksia vaikka kuinka mutta mä meen kaikkiin ja mieskin lupasi tulla mukaan (ainakin synnytysvalmennukseen).

Kelassa oli papereiden pyörittelyä kun mun pitää nyt perua opintotuki syksyltä jo valmiiksi ja sitten sain ne sairauspväraha laput ja asumistuen hakemislaput. Miehellä on vielä asumistuen tarkistus menossa ja sekin kai muuttuu jos hän nyt aloittaa koulun (ei tiedä vielä...). Ja miehelle sitten sen isyyslomanhakulapun, se pitää sitten vasta kun lapset on syntynyt. Eniten toi vaatii nyt toi asumistuen selvittely, helpointa se on sitten kun ollaan kaikki 4 samalla hakemuksella eli sitten kun lapset syntyy niin vaikka olis opiskelija niin saa asumistukea eikä asumislisää. Asumislisässä kun on vielä se rajoitus. Huoh...

Kysyin Kelan tädiltä että kauanko menee että saan pakkaukset hypisteltäviksi niin sanoi että päätös kun tulee niin siitä n.viikko niin paketit on haettavissa postissa. Eli nyt vaan äkkiä se päätös :D

Huomenna sitten taas katsellaan josko sänky tai patjat löydettäisiin jostain. Vähän luulen että se kyllä saa nyt odottaa, ehkä jopa uuteen asuntoon asti. Miehelle pitää kyllä nyt ostaa jotain uusia paitoja ja lenkkarit.

Ja kuumuus sen kun jatkuu...